Kategoria: Ruokareseptit
Recent Comments
Search
Popular Posts
Widget Banner
Indonesialainen Kanapuuro
Indonesialainen Kanapuuro / Bubur Ayam Ainesosat: 300g jasmiiniriisi 3 l vettä 4 kpl Indonesialainen laakerilehti 2 tl suola ¼ l ruokaöljy 860g kanan Mausteet: 1 kpl sipuli 5 kpl valkosipulin kynsi 1tl turmericjauhe 1 tl korianteri 5 kpl kemiri pähkinä ½ tl valkopipuri ¼ tl muskottipähkinä 2 tl ruokaöljy Kastike: 1,5 l kanan liemi 2 tl suola Lisukkeet/koristelu: Soijakastike
Keltainen Kookosriisi
Keltainen Kookosriisi AINESOSAT: – 1 kg jasmiiniriisi – 400ml kookosmaito – 600 ml vesi – 50g Bamboe keltainen riisi tahna mausteseos – 1/2 tls suola OHJEET: 1. Pese riisi vaihtamalla vesi 3-4 kertaa 2. Laita riisi, kookosmaito, keltainen riisi maustesekoitus, suola sekä vesi riisikeittimeen ja sekoita hyvin. 3. Laita riisikeitin päälle ja odota kunnes riisikeitin samuttaa
Rendang Naudan Maksaa
Rendang Naudan Maksaa Aineosat: 500g naudan maksa 1 rkl kookosjauho 1 rkl kasviöljy 1 dl vettä 100g rendang maustesekoitus Ohjeet: Leikkaa naudan maksa 4 x 4 cm paloiksi. Kuumenna pannu, laita kasviöljyä ja paista naudan maksa puoli kypsäksi. Laita kokita rendang mausteskoitus ja kookosjouho. Lisää vettä. Anna sen kiehahtaa, kunnes kaikki neste on imeytynyt
Rendang (Karamellisoitu naudanliha Curry)
Rendang (Karamellisoitu naudanliha Curry) Rendang on mausteinen liharuoka joka sai alkunsa etnisen ryhmän tekemänä Minangkabaussa Indonesiassa (Länsi Sumatralla). Nykyään tämä ruoka on yleisesti tarjolla eri puolilla maata. Vuonna 2011 ja 2017 CNN International järjesti ”Maailman 50 herkullisimman ruuan” (World’s 50 Most Delicious Foods) verkkokyselyn ja 35000 äänestäjää valitsivat Rendangin numero ykköseksi eli Rendang on maailman herkullisin ruoka. Kiehtooko maistaa
Ruokareseptit
Reseptit Aiheittain: Aamiaiset Indonesialainen Kanapuuro Pääruoat Riisikakku / Ketupat / Lontong Soijatempewokki Vihreä Jakkihedelmä Pata Keltainen Koookosriisi Rendang Naudan Maksaa Indonesialainen Kanapuuro Rendang (Karamellisoitu Naudan Curry) Valkoinen Riisi Gulai (Lammas Curry) Paistettu Nuudeli Rawon (Musta Naudanliha keitto) Semur Sayap Ayam (Kanan Siipi Pata) Lisäkeruoat Pikanuudeli Keitto Salaatit Lisäkeruoat Krupuk Lievitetty tempe
Bahan makanan
INDONESIAN MAUSTEET, YRTIT JA AINESOSAT INDONESIAN ENGLANTI SUOMI Asam Jawa Tamarind Tamarindi Bawang Bombay Onion Sipuli Bawang merah Shallot Salottisipuli Bawang putih Garlic Valkosipuli Belimbing wuluh Belimbi – Beras Rice Riisi Beras ketan Sticky Rice/Glutinous Rice Makeariisi Beras merah Red rice Punainen riisi Bihun Rice vermicelli Riisi vermiselli bunga lawang / Pekak Star anise Tähtianis
Valkoinen Riisi
Valkoinen Riisi AINESOSAT: – 4 dl jasmiiniriisi – 6 dl vesi OHJEET: 1. Huuhtele riisi huolella kylmässä vedessä. Riisi on huolella huuhdeltu, kun huuhteluvesi ei enää värjäänny sumuisen sävyiseksi. Siivilöi viimeinen huuhteluvesi riisistä. 2. Kaada vesi kannelliseen kattilaan ja lisää sitten siivilöity riisi. 3. Anna riisiveden kiehua ilman kantta miedolla lämpöllä lähes kuiviin
Ainesosat
INDONESIAN MAUSTEET, YRTIT JA AINESOSAT INDONESIAN ENGLANTI SUOMI Asam Jawa Tamarind Tamarindi Bawang Bombay Onion Sipuli Bawang merah Shallot Salottisipuli Bawang putih Garlic Valkosipuli Belimbing wuluh Belimbi – Beras Rice Riisi Beras ketan Sticky Rice/Glutinous Rice Makeariisi Beras merah Red rice Punainen riisi Bihun Rice vermicelli Riisi vermiselli bunga lawang / Pekak Star anise Tähtianis
Gulai (Lammas Curry)
Gulai (Lammas Curry) Ainesosat: – 750 g lampaanliha, leikkaa 2 x 3 cm palaksi – 400 ml kookosmaito – 350 ml vesi – 100 g Gulai tahna maustesekoitus Ohjeet: 1. Kuumenna kattila, kaada kattilaan kookosmaito, vesi ja gulai tahna maustesekoitus. Sekoita aineet hyvin keskenään. 2. Lisää lampaanliha. 3. Kun seos kiehuu lempeästi, pienennä lieden lämpötilaa. 4. Hauduttele
Paistettu Nuudeli
Paistettu Nuudeli Ainesosat: – 2 kpl Indomie paistettu pikanuudeli 80g – ½ paprika – 1 kpl porkkana – Lehtiselleri – Kaali Ohjeet: Leikkaa paprika, porkkana, lehtiselleri ja kaali sellaisiksi paloiksi kuin haluat. Keitä nuudelit kiehuvassa vedessä 3 minuutin ajan. Poista nuudelit kiehuvasta vedestä ja valuta hyvin. Sekoita maustejauhe, öljy, makea soijakastike sekä chilijauhetta wok- /
- 1
- 2