Indonesialainen Kanapuuro
Indonesialainen Kanapuuro / Bubur Ayam
Ainesosat:
3 l vettä
4 kpl Indonesialainen laakerilehti
2 tl suola
¼ l ruokaöljy
860g kanan
Mausteet:
1 kpl sipuli
5 kpl valkosipulin kynsi
1tl turmericjauhe
1 tl korianteri
5 kpl kemiri pähkinä
½ tl valkopipuri
¼ tl muskottipähkinä
2 tl ruokaöljy
Kastike:
1,5 l kanan liemi
2 tl suola
Lisukkeet/koristelu:
Soijakastike
Chilikastike
Kevät sipuli
Lehtiselleri
Paahdettu sipuli
Krupuk
Ohjeet:
Riisipuuro:
Keitä riisi, vesi ja laakerinlehdet soseeksi. Jos riisi ei vielä ole tullut soseeksi, lisää tarpeeksi kuumaa vettä.
Kana:
Keitä kana pehmeäksi, poistaa ja kumoaa. Laita 200 astetta uniin kunnes kellertävä, silputtu kädellä.
Kastike:
Kuumenna ruokaöljy, paista mausteet kunnes tuoksuva, kaada kanalientä ja suola, kiehauta.
Krupuk:
Friteerä krupuk ruokaöljyssä
Laita kanapuuroa tarjoilukulhoihin, laita silputtu kanaa, kevät sipuli, lehtiselleri, soijakastike, chilikastike ja kaada kastike päälle. Laita pahdettu sipuli ja friteerättu krupuk.
Tarjoile lämpimänä.
8 henkilölle