Indonesialainen Kanapuuro / Bubur Ayam  

buburayam watermark

 

Ainesosat:

300g jasmiiniriisi                                   

3 l vettä

4 kpl Indonesialainen laakerilehti

2 tl suola

¼ l ruokaöljy

860g kanan

Mausteet:

1 kpl sipuli

5 kpl valkosipulin kynsi

1tl turmericjauhe                                       

1 tl korianteri

5 kpl kemiri pähkinä

½ tl valkopipuri

¼ tl muskottipähkinä

2 tl ruokaöljy

Kastike:

1,5 l kanan liemi

2 tl suola

Lisukkeet/koristelu:

Soijakastike                                          

Chilikastike                                           

Kevät sipuli

Lehtiselleri

Paahdettu sipuli

Krupuk                                                

Ohjeet:

Riisipuuro:

Keitä riisi, vesi ja laakerinlehdet soseeksi. Jos riisi ei vielä ole tullut soseeksi, lisää tarpeeksi kuumaa vettä.

Kana:

Keitä kana pehmeäksi, poistaa ja kumoaa. Laita 200 astetta uniin kunnes kellertävä, silputtu kädellä.

Kastike:

Kuumenna ruokaöljy, paista mausteet kunnes tuoksuva, kaada kanalientä ja suola, kiehauta.

Krupuk:

Friteerä krupuk ruokaöljyssä

Laita kanapuuroa tarjoilukulhoihin, laita  silputtu kanaa, kevät sipuli, lehtiselleri, soijakastike, chilikastike ja kaada kastike päälle. Laita pahdettu sipuli ja friteerättu krupuk.

Tarjoile lämpimänä.

 8 henkilölle