Riisikakku / Ketupat / Lontong
 
KetupatLontong
 
Ainesosat:
4 ltr vesi
 
Ohjeet:
1. Huuhtele riisikakkupusit.
2. Laita riisikakkupusit kattilaan, lisää vesi (pusit ovat oltava täysin veden alla). Keitä noin 60-90 minuttia.
3. Valuta ja jäähdytä huoneenlämpöiseen.
4. Leikää 3x3 cm ja nauti currykeitto tai satay kanssa.
 
5-6 henkilölle
 
 
 
 
 

 

Soijatempewokki
 
 JavaKitchen SoijaTempewokki wtrk Small
 
Ainesosat:
200 g vihreitä papuja paloina
150 g mungpapu ituja
3 rkl rypsiöljyä
1 kpl salottisipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
1 tl sokeri
1 tl makea soijakastike (Bango, ABC Heinz Indonesia)
½ tl suolaa
2 dl vettä
 
Ohje:
1. Kuutioi indonesialainen tempe
2. Viipaloi salottisipuli, valkosipuli ja chili ohueksi
3. Kuumenna wokkipannu, lisää öljyä ja paista miedolla lämmöllä salottisipuli-, valkosipuli- ja chiliviipaleet sekä laakerinlehti kunnes ne ovat pehmenneet hiukan.         Lisää soijatempekuutiot ja jatka paistamista kunnes tempen pinnat ovat ruskistuneet.
4. Lisää vesi, suola, sokeri, makea soijakastike. Anna kiehahtaa, lisää ensin vihreä papu ja sitten muutaman minuutin kuluttua mungpapu ituja.
5. Keitä ja sekoittele vielä muutama minuutti niin, että neste on vähentänyt ja ruoka on kypsää.
6. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.
 
4-5 henkilölle
 
Lisätiedot: Vegaaninen 
 
- Resepti: Juwati Alho -

JASMIINI-JÄÄTEE

jasmiini tee Small

 
Ainesosat: 
2-3 rkl sokeri (saa lisätä tai vähentä oman maun mukaan) 
3 dl kiehuvaa vettä 
3 dl kylmää vettä 
jääpaloja
 
Ohje:
Kiehauta vesi.
Lisää teepussit kannuun ja lisää kuuma vesi.
Anna teen hautua 5 min. Poista teepussit.
Lisää kylmää vettä anna hautua jääkaapissa yön yli.
Tarjoile jasmiini-jäätee jääpalojen kanssa.
 
- Resepti: Juwati Alho -
 
Leivitetty Tempe - Mendoan Tempe
TempeMendoan Small wtrk
 
Ainesosat:
150 ml vesi
3 kpl kevätsipulia
3 dl rapsiöljy
 
Ohje: 
- Leikkaa tempe kahteen osaan sitten viipaloi osat ohueksi kahdeksi palaksi. 
- Leikkaa kevätsipuli. 
- Lisää vesi ja kevätsipuli jauhoseokseen, sekoita hyvin. 
- Dippaa tempe palat taikinaan. 
- Paista öljyssä panulla/katilassa miedolla lämmöllä, että siihen tulee ruskea väri ja tulee rapeaksi. Välillä käännellen. 
- Nosta leivitetty tempe pihdillä öljystä. Valuta ylimäärinen öljy talouspaperiin. 
- Nauti! (jos tykkää tulisesta, nauti chilin kanssa). 
 
Lisätiedot : Vegaaninen 
 
- Resepti : Juwati Alho -

 

Makea Kookosriisipallo / Klepon

 

 klepon watermark

 

Ainesosat:

4 dl makea riisijauho

2-3 tippaa pandan pasta

1 tl suola

100g raastettu palmusokeri

3 dl kookosrouhe

3 ltr vettä

 

Ohjeet:

Kookosrouhe:

Sekoita kookosrouhe, ½ suola ja 5 rl kuumaa vettä.

Riisipallo:

  1. Sekoita makea riisijauho, 2 dl vettä, pandan pasta ja ½ tl suola kiinteäksi mutta joustavaksi taikinaksi.
  2. Ota yksi teelusikallinen taikinaa ja muotoile se palloksi,  noin 2,5 cm halkaisija.
  3. Tee kuoppa työntämällä sormi keskelle palloon ja laita noin ½ teelusikallinen raastettua palmusokeria. Sulje kuoppa  ja muotoile takaisin palloksi. Valmista kaikki taikinat palloiksi.
  4. Pudota pallot kiehuvaan veteen.
  5. Nosta pallot lusikalla kun ne kelluvat veden pinnalla.
  6. Pyöritä pallot kookosrouheessa. 
  7. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

Noin 25 riisipalloa.